Nyhed
Danskerne vil vælge bælg – spørgsmålet er hvordan?
Over halvdelen af danskerne ønsker at spise flere bælgfrugter, det viser en ny undersøgelse lavet af Bælgfrugtpartnerskabet. En glædelig nyhed for klima og folkesundheden – men der mangler en brik i puslespillet, før tanke bliver til handling.

”100 gram tilberedte bælgfrugter om dagen”, er et af Fødevarestyrelsens kostråd, der guider danskerne til at spise en sund og bæredygtig kost.
Men selvom vi er positivt stemte overfor flere bønner på tallerkenen, spiser vi kun 10 gram dagligt, viser Bælgfrugtpartnerskabets undersøgelse.
Hvis alle følger kostrådene, kan CO2-udledningerne fra vores fødevareforbrug reduceres med op til 41%. Derudover kan en kost, hvor kød erstattes med bælgfrugter mindske risikoen for livsstilssygdomme, det skriver Klimarådet.
Undersøgelsen viser, at manglende kendskab er årsag til, at danskernes ikke integrerer bælgfrugter i kosten. Dog vil ny inspiration og opskrifter få næsten halvdelen af os til at spise flere.
Netop inspiration har Astrid Søgaard, medejer af Pure Dansk, mange bud på:
”Tag udgangspunkt i en ret du er tryg ved og erstat en tredjedel af kødet med bælgfrugter. For eksempel kan du blende hestebønner i frikadellefarsen, og efterhånden kan du erstatte alt kød i retterne.”
Så væk med tanken om tørre kikærter og grib grydeskeen – det er ikke så svært at vælge bælg!