Restaurant Moment siger nej tak til insekter på menuen: "Vi befinder os i den 6. masseudryddelse"
Medejer af Restaurant Moment, Morten Storm Overgaard fortæller om fravalget af insekter på menuen
Da Rikke og Morten Storm Overgaard slog dørene op for restaurant moment i maj 2016, var det med et ønske om at skabe mad som kunne imponere dine smagsløg, din kreativitet men ikke mindst også din samvittighed. Restaurant moment er nemlig et statement i lige så høj grad som det er en restaurant, det er et eksperiment i haute cuisine, hvor bæredygtigheden for alvor er blevet sat i højsædet. Konceptet om det nye nordiske køkken, hvor dogmet er at bruge lokale nordiske råvarer, bliver taget en anelse mere bogstaveligt på restaurant moment, her udvælger Rikke og Morten Storm Overgaard nøje deres råvarer, som helst skal kunne findes i deres egen have.
Insekter nej tak
"Langt de fleste mennesker får alt for meget protein" sådan svarer Morten Storm Overgaard når han bliver spurgt om insekterne kunne være en alternativ kilde til protein. Insekter er naturligvis langt bedre end rødt kød men Morten Storm Overgaard afviser generelt det, ifølge ham, fejlagtige fokus på protein i gastronomien. Han tilføjer i øvrigt at det er en misforståelse at man kun finder proteiner i dyreriget og at der er lige så mange proteinressourcer i planteverdenen.
Han fortæller at vi står overfor den sjette masseudryddelse af arterne og at de som restaurant tager denne virkelighed alvorligt. Restauranten er startet som et forsøg på at vise at madlavning kan være bæredygtig, de ville derfor ikke kunne stå på mål for at bruge insekter i deres mad, da netop insekterne er nogle af de arter det står værst til for i vore dages klimaforandringer.
Rikke og Morten Storm Overgaard kommer ikke fra gastronomien, de er forskere i naturvidenskaberne. Restauranten er derfor et produkt af deres lidenskab for naturen og deres anmelderroste restaurant er således en manifestation af den lidenskab for alt levende - også insekterne.